Club in de kijker: Acro II Gym

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 10 mrt 2017

Een club waar je je thuis voelt, waar je je kan uitleven en helemaal jezelf kan zijn. Daar staat Acro II Gym voor. Ze hebben niet alleen een hele goede werking en een goed draaiend bestuur maar ook een jeugdbestuur.

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of gewoon omdat de sfeer er helemaal top is. Acro II Gym mag de spits afbijten!

De club, gelegen in Brasschaat, werd opgericht in 1981 en telt 360 leden. Ze bieden verschillende disciplines aan zoals: Acro, Dans & Demo, Trampoline, Tumbling, Basisgym, Kleuterturnen and last but not least Volwassenen- en seniorengym. Hun jongste lid is nog geen 3 jaar oud en hun oudste lid telt 77 levensjaren. Maar wat maakt deze club nu zo speciaal?

Dat zal het YBBA zijn. Beter gekend als Young Brains Behind Acro II Gym.

De leden van dit jeugdbestuur zijn tussen de 15 en 19 jaar en vormen sinds november 2016 het jonge brein van de club. Het idee groeide uit het project 'we are next'. - We are next is een initiatief van de Gymnastiekfederatie - De Naam YBBA werd door de leden, via verschillende stemronden, gekozen.

"Het is super fijn om met zo'n gemotiveerd team te werken, iedereen zit boordevol ideeën. Het is een hele eer om als voorzitster met zo'n fantastische persoonlijkheden te werken" - Jill Daelemans

De geëngageerde jongeren vergaderen minimum 1 keer om de 2 maanden. Onderling werden er ook functies toegekend. Zo hebben ze een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris. Er werd ook een kernteam samengesteld. Deze leden hebben iets meer verantwoordelijkheid en komen ook vaker samen om moeilijke beslissingen te nemen.

Gerealiseerde projecten

  • Wafelenbak op de kerstmarkt
  • Zalen opfrissen met posters
  • Facebookpagina up-to-date houden

Opkomende activiteiten

  • Carwash
  • Spaghettiavond of BBQ bij start van het volgend seizoen
  • Teambuilding van het jeugdbestuur
  • Promovideo maken
  • De krant halen

>> Wist je trouwens dat Acro II Gym op 18 februari 2017 de Demoteamhappening won in het A-circuit?

Verdient jouw club het ook om in the picture te staan? Laat het ons dan hier weten!

Wil je ook starten met het we are next project? Contacteer dan Els Coppieters.