Challenge done - Assisteer bij een les kleutergym

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 1 jan 2019

Aan de slag met We Are Next

We are Next is een innovatief project van de Gymnastiekfederatie en de Vlaamse Overheid en geeft de clubs de mogelijkheid om haar leden nauwer bij de club te betrekken, een toffe groep te creëren en tal van leuke challenges aan te gaan. Elk maand plaatsen we één uitgewerkte challenge in de kijker.

Begon jullie turncarrière al in de kleuterklas? Dan herinneren jullie misschien nog wel enkele elementen uit die lessen kleutergym: tikspelletjes, klim- en klauterparcourtjes, themalessen, favoriete trainsters, ...

Bij een les kleuterturnen komt heel wat kijken! In de eerste plaats dient het turnuurtje zeer goed voorbereid te zijn zodat de kleuters tijdens de les op een leuke en uitdagende manier maximaal kunnen bewegen en turnen. Vervolgens is de begeleiding tijdens de les essentieel om écht tot een toffe en goede turnles te komen. En dat is nu jullie uitdaging: assisteer bij een les kleutergym!

De vaste trainers bereiden de les voor, maar jullie zijn hulptrainers tijden de les. Leef mee in de fantasiewereld van de kinderen, begeleid hen over moeilijk hindernissenparcours, moedig hen aan tijdens spelletjes en toon interesse in hun doen en laten. Let's do this!

Klimop RT Merksem heeft het alvast gedaan!


Ook aan de slag met We Are Next? Bezorg ons dan snel dit invulformulier en ontvang GRATIS een starterspakket!