Challenge done - Maak een leuke opwarming voor jullie eigen groep

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 5 feb 2019

Aan de slag met We Are Next

We are Next is een innovatief project van de Gymnastiekfederatie en de Vlaamse Overheid en geeft de clubs de mogelijkheid om haar leden nauwer bij de club te betrekken, een toffe groep te creëren en tal van leuke challenges aan te gaan. Elk maand plaatsen we één uitgewerkte challenge in de kijker.

Als de opwarming van de les vanaf het eerste moment leuk is, krijgen de gymnasten onmiddellijk zin in de rest van de les. Dat is toch fantastisch? Bovendien beloont een leuke opwarming de gymnaste die op tijd komen en spoort het de laatkomers aan volgende keer tijdig aanwezig te zijn. Want die super coole opwarming wil je toch niet missen?

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een opwarming te organiseren: een spelvorm, met gebruik van klein materiaal (hoepels, ballen, banken ...) of met gebruik van de turntoestellen. Er kan ook op muziek gewerkt worden, verspreid in de zaal of in een cirkel. De opwarming kan oefeningen per 2 bevatten of oefeningen in kleine groepjes. Er kan ook een competitie aan verbonden zijn of een beloning. Mogelijkheden genoeg dus!

Kunnen jullie een super coole én creatieve opwarming bedenken voor jullie eigen turngroep? Begin alvast te brainstormen en laat jullie creativiteit de vrije loop!

GO4Gym & Vrank en Vrij Hoevenen hebben het alvast gedaan.


Ook aan de slag met We Are Next? Bezorg ons dan snel dit invulformulier en ontvang GRATIS een starterspakket!