Opvolging verzekerd!

We are Next is een innovatief project van de Gymnastiekfederatie en de Vlaamse Overheid en streeft verschillende doelen na.

We willen jongeren een plaats geven in de gymclub waar ze (recreatieve) gymnastiek kunnen beoefenen in een sfeer en omgeving die nauw aansluit bij hun interesses en leefwereld. Tegelijk bieden we hen de mogelijkheid om in groep toffe uitdagingen aan te gaan en samen te werken aan projecten die hen interesseren. Teamwork, creativiteit, eigen initiatief, engagement en uitdagingen staan centraal.

Op die manier krijgen de jongeren de mogelijkheid om talenten en competenties te ontwikkelen en skills aan te leren die ze in het latere leven ook kunnen gebruiken.

Het project streeft er naar de drop out in deze leeftijdsgroep te verminderen en de clubbinding te vergroten. Op termijn hopen we deze jongeren binnen de club dan ook terug te zien in andere rollen (trainer, bestuurslid, medewerker binnen organisaties,…).

Dus… een win-win-project voor iedereen!


Voor wie?

Binnen het project hebben we 3 belangrijke actoren: JONGEREN, COACH, CLUB. Iedereen heeft persoonlijke doelen en specifieke eigenschappen, maar samen kunnen ze ervoor zorgen dat dit project slaagt.

‘We Are Next’ richt zich naar JONGEREN vanaf 13 jaar die van gymnastiek houden, maar daarnaast ook nog tijd en zin hebben om in groep leuke dingen te doen. Ze zijn creatief en willen met hun vrienden samen aan een aantal projecten werken. Deze projecten zijn in de eerst plaats FUN, maar bieden hen ook nieuwe uitdagingen en helpen hen in het ontwikkelen van competenties die ze in hun latere leven nog kunnen gebruiken.

Binnen de club worden ze begeleid door een COACH. Hij of zij is jong van hart en geest en bij voorkeur de trainer of begeleider van deze jongeren. Er is een vertrouwensband tussen de coach en de jongeren. De coach krijgt tools aangereikt om de jongeren te begeleiden en te helpen in dit project, maar laat voldoende ruimte voor hun creativiteit en eigen inbreng. De coach is de drijvende kracht achter dit project binnen de club, maar staat hierin niet alleen.

Last but not least hebben we de CLUB. Zij willen met dit project enerzijds de drop-out bij deze leeftijdsgroep verminderen en anderzijds de clubbinding vergroten, zodat deze jongeren op termijn eventueel functies binnen de club kunnen opnemen (trainer, bestuurslid, medewerker,…). Het is belangrijk dat de hele club achter het project staat en niet één enkel bestuurslid en/of de coach.


Hoe worden jullie geholpen?

Hoewel creativiteit en eigen inbreng centraal staan, wil Gymfed iedereen die in het project stapt ondersteunen met volgende zaken:

 • Algemene info over het project
 • Informatie voor coaches (background) om met deze groep jongeren aan de slag te gaan
 • Concrete Challenges met de nodige info, tips & tricks
 • Vier canvassen die helpen om de challenges uit te werken
 • Communicatie- en promotietools:
  • Logo/huisstijl die kan gebruikt worden in de eigen communicatie
  • Promofilmpje
  • Enkele We Are Next-gadgets
  • Facebookgroep waar foto’s, filmpjes, vragen, … gepost kunnen worden
 • Beloning voor de actieve teams/clubs


Foto's

#wearenext

Twitter wordt geladen